Stap 1 examen 20 mrt 2015 - Schaken met plezier - schaken op school

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Schoolschaken > Schoolschaakactiviteiten


SCHAKEN MET PLEZIER
schaken op school


Stap 1 examen Scholen Nederlek
20 maart 2015Vrijdag 20 maart was het dan zover. Het Stap 1 examen voor de eerste schoolschaakkinderen.
Zij zijn verleden jaar februari gestart met de lessen en mochten nu na een jaar lessen, en voor sommigen al wedstrijden, het Stap 1 examen van de KNSB  maken.
We hebben naast alle bladen in het werkboekje ook veel geoefend met het extra werkbladen, die ik zelf heb gemaakt en de laatste twee weken hadden ze een proefexamen gemaakt, zodat ik kon zien wie het echte examen mocht maken en zo dat ze konden wennen aan de vragen voor het echte examen. Alle 14 kinderen van de plusgroep op vrijdag mochten meedoen met het echte examen.
Ik heb de examens opgehaald in Capelle ad IJssel zodat ik zeker wist dat we vrijdags het examen konden maken. Vooraf had ik nog een schaakclinic op het Schateiland, waarna ik alvast de klas in orde kon maken. Iedereen was gelukkig op tijd, zodat na een kleine uitleg de kinderen zich over het examen konden buigen (zie video).Bekijk alle foto's in picasa webalbum.

De koffie en thee stond klaar voor de ouders en al heel snel was Mike als eerste klaar om na te kijken. Mike doet het erg  goed en heeft ook al mooie bekers gewonnen bij grand-prix toernooien en ‘uiteraard’ had hij dit examen ook goed gemaakt; 0 fout, uitstekend Mike. Om de beurt kwamen de kinderen aan mijn tafel  en bleek telkens dat het vele oefenen zijn uitwerking heeft gehad. Binnen het uur was iedereen klaar en wist iedereen dat ze geslaagd waren (zie uitslagen). Inmiddels waren er nog meer ouders gekomen. Erg leuk dat zij aanwezig waren bij de uitreiking van de diploma’s. Alle kinderen kregen naast het officiële KNSB Stap 1 diploma ook nog een Schoolschaakdiploma, zodat ze later kunnen zeggen ik heb op de basisschool leren schaken. Ik ben erg trots op deze groep kinderen en hoop dat ze nog verder gaan met schaken. Ook wel erg leuk om te melden is dat we vijf meiden hadden die examen hebben gedaan. Dat is best wel veel op een groep van 14 kinderen. Drie meiden uit groep 8 van de Floraschool:  Laura, Britt en Annamarie. Erg goed van je Annamarie dat je het hebt volgehouden en je had het examen keurig gemaakt. En onze twee jongste meisjes Renske en Mirthe ook prima gedaan.

Nadat alle kinderen nog met de groep op de foto zijn gegaan konden ze met trots uitrusten en weekend vieren. Ik zou zeggen laat het aan opa’s en oma’s zien en laat het aan de juffen zien op school, want jullie mogen zeker trots zijn met je diploma, want met dit diploma kan je met recht zeggen "ik kan schaken".

Ik hoop dat veel kinderen bij de les blijven tot aan de zomervakantie. We gaan tot de zomervakantie verder met Stap 1+ lessen en diverse schaakactiviteiten.  

Tot vrijdag. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu