Gr Prix 3 Zoetermeer 21-11-2014 - Schaken met plezier - schaken op school

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Schaaktoernooien > Grand Prix Haagsche schaakbond


SCHAKEN
MET PLEZIER
schaken op school

Grand Prix 3 te Zoetermeer
21 november 2014


Zaterdag 21 november was het 3e Grand-Prix toernooi  van de Haagsche schaakbond. De Grand-Prix bestaat uit 8 toernooien en zijn leuke toernooien om voor de beginners ervaring op te doen met wedstrijdschaken. Je schaakt in poules met zes kinderen. In de lage (beginners)poules schaak je twee keer achter elkaar tegen elkaar (een partij met wit en een partij zwart, zonder klok)  en duurt de partij maximaal 15 minuten. De hoogste groepen schaken met klok en schaken 1 keer tegen elkaar en krijg je 20 minuten per persoon.

Dit keer hadden twee kinderen van het schoolschaken zich opgegeven voor het tweede schaaktoernooi ‘buiten de deur’. Daniël de Waal van de Eben-Haëzerschool en Mike Erkemy van De Wegwijzer. Bram en Matijn deden ook met dit toernooi mee. Zij schaken voor s.v.v. De-Klim Op in Capelle aan den IJssel.
Om 12.00 uur vertrokken we naar Zoetermeer. Daniël ging rechtstreeks. Deze keer geen files onderweg,  dus we waren mooi op tijd.  

Er waren in totaal 24 groepen en 2 formule groepen van 6 kinderen, dus 156 kinderen.
Alle groepen speelden in de aula op de begane grond. Best wel druk en soms wel te druk. Gelukkig bleven de kinderen goed geconcentreerd bij hun spel.
Daniël en Mike speelden in groep 17 (best al hoog voor deze beginners), Bram in groep 4 en Matijn in de formule groep 1A. Voor Mike was het zijn eerste toernooi en voor Daniël zijn tweede. De jongens hadden er goed zin. Mike had geen last van spanning en was snel gewend aan het ritme van het toernooi.

Daniël had het deze keer lastig, maar werd uiteindelijk nog prima 4e met 4 punten.
Mike was helemaal in zijn element en liet de ene na de andere tegenstander met verlies achter en werd met de maximale score van 10 uit 10 eerste in de groep.

Bij de hogere groepen gingen Bram en Matijn ook erg goed. Bram verloor zijn eerste partij, maar won daarna al zijn partijen en werd met 4 uit 5 eerste in zijn groep. Matijn was vandaag ook erg goed bezig en noteerde geen enkele verliespartij en werd met 4,5 uit 5 ook eerste in zijn groep.

Het was weer een leuke en leerzame ervaring, die zeker een vervolg mag krijgen en wie weet met nog meer schoolschaak kinderen.
Tot de volgende keer.

Een verslag van de HSB met uitslagen is binnenkort te zien op de website van de HSB

Ook op de website van de Klim-Op is een verslag te lezen.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu