35e Klim-Op toernooi - Schaken met plezier - schaken op school

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Schaaktoernooien


SCHAKEN
MET PLEZIER
schaken op school

35e Klim-Op toernooi te Capelle aan den IJsel
20 december 2014


Matijn Ouwerkerk wint 35e Klim-Op toernooi.Het is voor Matijn zijn 6e en laatste Klim-Op toernooi op zaterdag 20 december 2014.
De voorbereiding was goed. De leuke lessen op donderdagavond bij Julian van Overdam (KNSB rating 2337) en op woensdagmiddag bij meester Jan Sijbesma en de stertrainingen 1x per maand bij Dolf Meijer hebben Matijn gemotiveerd om op het ‘eigen’ Klim-Op toernooi hoog te eindigen.
Verleden jaar lukte het net niet, dus dit jaar voor de laatste keer proberen een goed resultaat te halen "lest best".

Op 22 november bij de Grand-Prix in Zoetermeer werd de 1e plaats in de formule B groep gewonnen, dus werd met een goed gevoel uitgekeken naar het Klim-Op toernooi.
Met 19 kinderen was de groep t/m 12 jaar redelijk bezet. Niet alle toppers waren aanwezig, maar met Tobias Lipschart, Tommy Tran, Cedric Kerkmeester en Djad Maes was er geduchte concurentie.

Matijn begon goed en speelde zeer geconcentreerd. De eerste twee parijen verliepen redelijk gemakkelijk. In de derde partij tegen Dominggus Paays, die dit jaar erg vooruit is gegaan, liet Matijn zich niet verrassen. De vierde partij was tegen Djad Maes op het live bord. In een redelijk overzichtelijke stelling, met een waarschijnlijke winstkans voor Matijn, werd toch een remise overeengekomen. De vijfde partij tegen  Elnathan Ghebreab, die dit jaar ook erg goed gaat, werd gedecideerd naar een gewonnen eindspel gespeeld. De zesde partij tegen Tommy Tran, op voorhand misschien wel de lastigste tegenstander, werd eigenlijk relatief gemakkelijk gewonnen door Matijn. Voor de zevende en laatste partij tegen Tobias Lipschart had Matijn aan een half punt genoeg, maar Tobias had al aangegeven voor de volle winst te gaan (dan zou hij nog 1 e kunnen worden). Het werd een zenuwslopende partij met uiteindelijk de winst voor Matijn door een briljant eindspel van circa 30 zetten (met 6 sec. over)! Matijn bleef daardoor ongeslagen en behaalde de eerste prijs met 6,5 punt uit 7 partijen. Na zes jaar aan het Klim-Op toernooi te hebben meegedaan was dit een prachtige afsluiting van het Klim-Op toernooi.

Het Klim-Op toernooi is voor kinderen tot 12 jaar, dus dit was de laatste keer voor Matijn. Het was spannend en weer zeer leuk. Matijn zijn broer Bram deed ook mee in de groep van Matijn. Bram deed het keurig, en haalde toch nog 2,5 punt uit 7. Meester Jan bedankt voor de alle leuke Klim-Op toernooien en wellicht dat er volgend jaar ook enkele schoolschakers mee willen doen.

Ook op de website van s.s.v. Klim-Op is een verslag van het 35e Klim-Op toernooi te lezen.

Uitslagen, foto's en video's van het 35e Klim-Op toernooi.

Speel de partij van Matijn tegen Tobias op het Live bord na (groep A ronde 7). 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu